En weekend i Fængslet

I weekenden den 17.-18. marts blev Krimimessen afholdt i Fængslet i Horsens. Til trods for at der var mord, flugt og thriller på programmet, var det en enormt spændende og hyggelig weekend. Det er en imponerende messe, som virker til at vokse sig større og større for hvert år. Justitsminister Søren Pape Poulsen holdt åbningstalen og årets tema for Krimimessen var Frihed. Det er Horsens Bibliotek, der hvert år står for messen. Og igen i år mødte flere af gæsterne op med trolley kuffertere til alle de bøger, de skulle have med hjem.

Der var 7 scener stillet op til messen og på de fleste af dem var der non-stop foredrag og interviews. Det var derfor lidt af et puslespil at få lagt mit eget program ud fra det store udvalg. Når der er så mange, kan man ikke undgå at nogle af dem man gerne vil se, er på forskellige scener på samme tid. Heldigvis er flere af forfattere på scenen flere gange, så jeg fik det hele til at gå nogenlunde op.

En af de forfattere jeg glædede mig til at høre, var Michelle Richmond. Hun har vundet Palle Rosenkrantz prisen for Til døden os skiller. Det er ikke den første bog, hun har udgivet, men det er den først krimi, hun har skrevet. Det er faktiskt også den første af hendes bøger, der er blevet oversat til dansk. Blandt andet derfor havde jeg ikke læst noget af hende før. Hun var kommet hele vejen fra USA for at være med til messen.

Selvom det ikke var planen hjemmefra, endte jeg med at købe hendes bog, Til døden os skiller. Og jeg glæder mig meget til at læse den!

Publikumprisen

Hvert år op til messen, kan folk stemme på deres yndlingskrimiforfatter. Det var der over 4.000 mennesker, der havde gjort i år. Borgmesteren i Horsens, Peter Sørensen, havde æren af at overrække prisen til vinderen. Hvis du er nysgerrig på, hvem der vandt, så se filmen nederst i artiklen. Hvis du er krimikender, så er her et hint: Møffe 😉 Se prisoverrækkelsen her

Krimimessen er mere end bøger

Selvfølgelig er der størst fokus på krimibøger og forfatterne bag dem. Men i år var der også øget fokus på krimi TV-serier og Flugtkongen Lorentzen.

Det er et nyt tiltag på Krimimessen, at have så mange foredrag om TV-serier. Blandet andet Homeland og Mindhunter blev præsenteret til inspiration for publikum. Jeg havde ikke set Homeland før, men efter at jeg er kommet hjem fra messen, er jeg startet på at se den. Hvilket jeg nok ellers ikke var. Idéen med at have TV-serier med på Krimimessen virkede som en succes, så det kunne man godt forstille sig, at de forsatte med.

Musset på Fængslet har for nylig åbnet en kopi at den tunnel Carl August Lorentzen byggede, at han flugtede fra Fængslet. Og i derfor fik Flugtkongen lov til at komme med i programmet. Det falder jo også meget godt ind under temaet, frihed.

Se en lille film fra messen og find blandt andet ud af, hvem der vandt Publikumprisen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *