PÅ TUR TIL GIBRALTAR

Gibraltar ligger på den sydlige spids af Spanien, hvor Atlanten og Middelhavet mødes. Selvom det teknisk set ligger i Spanien, hører det under Storbritannien. Så du skal huske dit pas, hvis du vil besøge Gibraltar, mens du er i Sydspanien. Kolonien har v

Gibraltar kanon
Kanonen, der kan skyde til Afrika

æret britisk siden år 1713. På en skyfri dag kan man se fra Gibraltar til Marokko. På den sydlige kystlinie står der sågar en kanon, der kan skyde hele vejen til Afrika.

Indbyggerne taler engelsk med ægte britisk accent, de blander dog en del spansk ind i deres tale. Derfor har deres sprog fået tilnavnet Gibraish.

TOLDFRI OG GRÆNSEKONTROL

Gibraltar er toldfrit område, så der er rig mulighed for at købe billig sprut, elektronik og smøger. Det betyder til gengæld at grænsekontrollen er enorm stor. Vi blev kørt dertil i turistbus, men da vi skulle tilbage, måtte vi gå til Spanien med vores tasker og indkøb. Bussen skulle nemlig gennemsøges af politiet, før den kunne krydse grænsen. Tager man dertil i egen bil, er det en god idé at efterlade den på spansk side. Så er det hurtigere at komme igennem tolden, og man slipper for at køre på de smalle og proppede veje. Gibraltar er ikke større, end man nemt kan undvære bilen. Der er i øvrigt også gode bybusforbindelser.

KLIPPEN OG ABERNE

Klippen er opkaldt efter den arabiske hærfører, Tarik ibn Ziyad, og bliver på godt dansk kaldt Tariks Bjerg. Oftest bliver klippen dog omtalt som The Rock.

På klippens vestside er St. Michaels Cave. En stor og flot drypstenshule, hvor der er indrettet en scene, som ofte bliver brugt til musikalske opvisninger. Akustikken er fantastisk i hulen.

Aberne på klippen er de eneste vildtlevende aber i Europa. I følge myten vil det engelske overherredømme over kolonien ophøre, når den sidste abe dør. Måske det var derfor Churchill fik sendt flere dertil i år 1944, da aberne var truet af udryddelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *