RONDA ER OMRINGET AF BJERGE

Ronda er en spektakulær by, der er delt i to af en 100 meter lang slugt. Byen har fået sit navn fra Serranía de Ronda, der omkredser byen. Turen til Ronda er en smuk tur gennem det vilde bjerglandskab. Men i 1800-tallet var det med livet som indsats, at man tog denne tur. Bjergene var nemlig fyldt med banditter.

Senere var de afsides landsbyer i bjergene gode gemmesteder for republikanske flygtninge, både under og efter borgerkrigen.

Til trods for den afsides beliggenhed er Ronda en livlig by med cirka 37.000 indbyggere.

PUENTE NUEVO

Puente Nuevo er broen, der forbinder den gamle og den nye bydel. Den er et imponerende syn. Den blev bygget efter at en tidligere bro styrtede sammen. Byggeriet tog 9 år og broen blev åbnet i år 1784. Kort før den var færdig styrtede arkitekten, José Martín de Aldehuela, i døden under inspektionen af byggeriet.

PLAZA DE TOROS

Plaza de Toros er en af Spaniens ældste bygninger. Det er den største arena i Spanien med 66 meter i diameter, alligevel har den kun plads til 5.000 tilskuere. Den har eksisteret i over 200 år og er en af de mest hyldede arenaer. Mange vigtige begivenheder i tyrefægtningens historie har fundet sted her. Pedro Romero, der fastlagde reglerne for moderne tyrefægtning, kommer fra Ronda.

MUSEO TAURINO

Museo Taurino i Ronda
På Museo Taurino i Ronda er der udstillet tyrefægtningsdragter, fotografier og plakater

Sammen med Plaza de Toros ligger museet Taurino. Her kan du se en flot samling af tyrefægternes dragter. Blandet andet er der udstillet dragter, som har været båret af Pedro Romero og 1990’ernes store stjerne, Jesulín de Ubrique. Dragterne har stadig blodpletter fra kampen med tyren.

Der er fotografi af Ernest Hemingway som tilskuer til tyrefægtning. Hemingway var stor fan af tyrefægtning. Hans roman Døden kommer om eftermiddagen handler om spændingen og frygten i arenaen.

Museet er i det hele taget fyldt med rekvisitter, fotografier og plakater, der viser denne spanske kunstart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *