Tapas er blevet så populært i hele verden, at man nu kan gå på restaurant og spise det som måltid.

På en dansk bar eller værtshus køber en vi fadøl. Hvis vi vil supplerer denne med en bid, kan vi købe peanuts eller flæskesværd, ofte til voldsom overpris. Sådan er det ikke med tapas i Spanien. Især ikke i Granada, hvor den gamle tradition med at serverer “låg” til hver øl eller vin glas, holdes ved lige. Oven i købet gratis (eller med i prisen på drikkevare, alt efter hvordan man ser på det).

At prøve tapas er et must for mange turister, der kommer til Spanien. Og det er ikke svært at finde. Både i storbyerne og i landsbyerne finder du tapas på alle barer. Pub crawl er et kendt fænomen, i Spanien har de konceptet med tapas. Tour de tapas går i sin enkelhed ud på, at spaniere tager fra bar til bar og får en øl og et lille bid mad.

HVEM OPFANDT TAPAS KONCEPTET?

Man ved ikke hvem der opfandt konceptet, men der er flere myter. For eksempel:

Kong Alfonso den Tiende af Castilien lå syg og blev tilset af sin læge. Lægens behandling lød på at drikke rigeligt med rødvin hver dag og spise lidt godt til. Kongen blev hurtigt rask og var så glad, at han sendte besked til alle kroer, at de skulle serverer en bid mad, hver gang de skænkede et glas vin eller en øl for en gæst.

Fænomenet blev opfundet af den spanske hær for at forhindre at soldaterne kom døddrukne til tjeneste efter en bytur med masser af druk, men ingen mad.

Uanset hvordan fænomenet opstod, så er jeg vild med idéen. Personligt kan jeg have svært ved at spise for meget til frokost, når det er meget varmt. Så er de små anretninger en perfekt løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *