Mads Peder Nordbo har boet i Grønland i snart 4 år. Han arbejder på rådhuset i Nuuk, hvor han blandt andet skriver borgmesterens taler. Ved siden af jobbet på rådhuset skriver Mads stadig krimibøger. Pigen uden hud og efterfølgeren Kold angst har Mads skrevet, mens han har boet i Grønland.

Et socialt emne pakket ind i krimibøger

Grønland har nogle mørke sider og frygtelige statistikker, når det kommer til overgrab mod børn, voldtægt og selvmord. Mads har, mens han har boet i Grønland, taget stor del i arbejdet med at synliggøre disse ting. Det fylder blandt andet meget i hans 2 seneste bøger, fordi han synes det er vigtigt at ture tage disse ting op og få gjort op med dem, så det kan ændres. I dag er gennemsnitstallet for Grønland, at hver 3. pige bliver udsat for overgrab før hun er 15 år gammel. I de mindre byer er tallet nærmere hver 2. pige. Det er også en af grundene til at selvmordtallet er på højt i Grønland.

Forsidebillederne på Pigen uden hud og Kold angst er af en grønlandsk kunster, der selv blev udsat for overgrab som barn. Og som gennem sin kunst sætter fokus på emnet.

Selvom det måske ikke er så typisk at sætte fokus på sociale emner i krimibøger, er det meget vigtigt for Mads Peder Nordbo.

Grønlænderne har taget rigtig godt imod bøger, selvom de beskriver en mindre pæn side af det grønlandske samfund. Når man læser bøgerne, er man ikke i tvivl om, hvor glad Mads er for Grønland. Hans kritik i bøgerne er berettiget og det ved grønlænderne godt. De roser Mads og siger bøgerne er godt skrevet. Mads mener også selv at han har boet i Grønland så længe at han er blevet lidt grønlænder og kan tillade sig lidt mere.Det er planen, at der kommer flere bøger fra Mads Peder Nordbo i serien om Matthew, som er hovedpersonen i Pigen uden hud og Kold angst.

Fakta om Mads Peder Nordbo

Mads Peder Nordbo er uddannet i nordisk sprog, litteratur og filosofi. Hans første bog, Odins labyrint, udkom i år 2012. Mads har i skrivende stund fået udgivet 5 bøger i alt.

  1. Odens labyrint
  2. Thuleselskabet
  3. Gudspartiklen
  4. Pigen uden hud
  5. Kold angst

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *