Af Hella Joof

Hella Joof har gjort sig mange livserfaringer og med stor humor giver hun dem videre i sin bog, Papmaché reglen. Bogen er skrevet som en række regler, der skal hjælpe til at klarer livets mange udfordringer.

Livsfilosofi pakket ind i humor

Det er ikke nemt at blive skilt fra sin mand. Eller være arbejdsløs. Eller aldrig at kunne finde en parkeringsplads. Den slags oplevelser kan hurtig få hverdagen til at se lidt trist og grå ud. Heldigvis er der råd for, hvordan man kommer godt igennem disse udfordringer. Hella Joof har formået at skrive en samling livsregler, der er ramme alvor, men tårerne triller ned af kinderne af grin mens man læser om dem. Det gjorde de i hvert fald for mig.

Hvornår er det egentlig okay at sige til folk, at de har noget mellem tænderne? Eller at der sidder en bussemand? Det er der også en regel for. I alle kapitlerne for reglerne har Hella Joof inkluderet historier fra hendes eget liv. Og under denne regel fortæller Hella Joof om, hvordan hun havde siddet til et morgenmøde i en time, uden at en eneste af havde nævnt, at hun havde en fjer på sin kind. En ca. 1,7 cm lang, grålig fjer.

Papmaché reglen

Hella Joof har selv navngivet reglerne udfra personlige erfarninger. Så at julegaven lige det år var lavet at papmaché, gør ikke den store forskel for den overordnet erfaring. Lige så vel som birkes reglen kunne hedde spinat, bussemand eller fjer reglen. Reglerne er altså til gavn for alle mennesker, også os der ikke lever et Hella Joof liv. De kan bruges i mange siturationer. Og det at de bliver leveret med så meget humor gør vel bare, at man bedre husker dem 😉

Fakta om Papmaché reglen

  • Udgivet: 2016
  • Forlag: Gyldendal
  • Sider: 202

Litteratur på Store Torv

Til Litteratur på Store Torv i Aarhus (2017) læste Hella Joof højt fra sin bog, Papmaché reglen og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling.

Arrangementet blev afholdt af Kristian F. Møllers boghandel, som også ligger på Store Torv i Aarhus. Du finder deres hjemmeside her: www.kfm.dk (åbner i nyt vindue).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *