Af Guillem Balague

Denne bog om fodboldspilleren Cristiano Ronaldo vandt “Football book of the year” 2016 prisen i England.

Bogen går helt tæt på Ronaldo som person og på hans fodbold karriere, og så er den oven i købet skrevet uden hjælp fra hovedpersonen selv. Sportsjournalist og forfatter Guillem Balague havde godt nok fået en aftale om interviews med Ronaldo i forbindelse med skrivningen af denne bog, men på grund af et citat fra Balagues bog Messi, der blev pustet op i medierne, ville Ronaldo ikke samarbejde med forfatteren alligevel. Citatet blev fremstillet som om, Ronaldo havde snakket grimt om den argentinske fodboldspiller, Lionel Messi.

Ronaldo uden censur

Ronaldos fremstilling i medierne er skabt af et team af PR eksperter, der skal værne om hans image og brandet CR7. Eftersom fodboldspilleren ikke ville samarbejde med Balague, da bogen skulle skrives, har Balague ikke været tvunget til at redigere bogen efter PR eksperternes anvisninger. Det har givet større research arbejde, men også større frihed i skrivningen og beskrivelsen af personen Cristiano Ronaldo.

Er Ronaldo arrogant eller barnlig usikker?

Guillem Balague har blandt andet snakket med sportspsykologer og eksperter i kropssprog for at give et kvalificeret bud på, hvorfor Ronaldo er som han er. Hvad der gemmer sig bag hans til tider arrogante udstråling og evige behov for at være den bedst. Og ikke mindst hvor stor en betydning hans familie har for ham.

Behøver man vide noget om fodbold for at læse bogen?

Nej, det behøver man bestemt ikke! Bogen er en fantastisk beskrivelse af en kontroversiel personlighed. Man behøver altså hverken være fodbold interesseret eller fan af CR7 for at finde denne bog spændende. Den giver også et godt indblik i en industri, hvor alt er meget mere end det ser ud til. En forståelse af, hvordan fodboldbranchen fungerer og alt hvad der sker, udover de 90 minutter vi ser spillerne på banen.

Fakta om bogen Ronaldo

  • Original titel: Cristiano Ronaldo. The biography
  • Udgivet: 2016
  • Forlag: People’s Press
  • Sider: 365

Andre bøger af Guillem Balague: Pep Guardiolaog Messi
Se video af Ronaldo, der forlader Bernabeu efter Real Madrids hjemmekamp mod Leganes den 6. november 2016 – Klik her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *