Af Michelle Richmond

Til døden os skillerhar vundet Palle Rosenkrantz prisen. Det er den første af Michelle Richmonds bøger, der er blevet oversat til dansk. Det er hendes debut som krimiforfatter. Hendes tidligere bøger har indeholdt krimi elementer, som fx en kidnapning, men altså ikke været decideret krimibøger.

Til døden os skiller

Bogen handler om et nygift par, men det er på ingen måde en kærlighedsroman. Den indeholder både fysisk og psykisk tortur. Jake og Alice er hovedpersonerne, der i bryllupsgave får et tilbud om at komme med i en pagt, der vil sikre dem et lykkeligt ægteskab.

Pagten giver dem en manual med love og regler, som de skal følge. Som sagt er formålet med at sikre de får et lykkeligt ægteskab. Problemet er bare at de på ingen måde var forberedt på voldsomme straffe der giver, hvis de ikke overholder alle paragrafferne i manualen.

Flere af reglerne giver meget god mening og er nemme nok at følge. Det er sådan nogle som fx at give hinanden gaver hver måned og tage på smårejser sammen. Desværre kommer Jake og Alice i problemer fordi de får brudt nogle regler, de ikke lige var klar over.

Ironisk nok

Til døden os skillervar for mig en af den slags bøger, jeg ikke kunne lægge fra mig igen, da jeg først var startet på den. Hvilket resulterede i, at jeg muligvis var på grænsen til at ignorerer min kæreste i de dage jeg læste den. Som jo er stik imod Pagtens regler.

Jeg var med andre ord meget opslugt af bogen og kan klart anbefale andre at læse den. På en måde mindede den mig om Kvinden der forsvandtaf Gillian Flynn. Som er blevet filmatiseret med Ben Affleck i hovedrollen. Det ville ikke overraske mig, hvis Til døden os skiller og bliver filmatiseret på et tidspunkt.Jeg mødte Michelle Richmondtil Krimimesseni Horsens og blev der gjort opmærksom på bogen. Og på hende som forfatter. Interviews med hende om bogen gav mig lyst til at læse den og jeg købte den derfor med hjem. Klim er Michelles danske forlag. Jeg spurgte dem om de overvejede at oversætte nogle af hendes tidligere bøger, nu hvor hun var blevet så populær i Danmark. Deres svar var at der gerne inden alt for længe skulle komme nyt fra Michelle Richmond, som selvfølgelig vil bliver oversat. Men skulle der gå for lang tid, før en ny bog kommer, vil de selvfølgelig overveje det, for at de danske læsere ikke glemmer Michelle.

Krimimessen_Michelle-Richmond
Jeg mødte Michelle Richmond til Krimimessen i Horsens

Fakta om Til døden os skiller

  • Original titel: The Marriage Pact
  • Udgivet: 2017
  • Forlag: Klim
  • Sider: 420

Se video med skuespiller Julie Carlsen, som læser første kapitel højt af Til døden os skiller. Klik her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *