“Min dag”

For nylig var det min fødselsdag og dermed min tur til at blive et år ældre og til at blive fejret.

I løbet af dagen modtog jeg mange hilsner på både telefonen og Facebook. “Tillykke med dagen” og “håber du nyder din dag”. Det var bestemt dejligt at se, at så mange tænkte på mig denne dag og ville sende mig en hilsen. Men det satte også andre tanker i gang hos mig, for hvorfor var det min dag? Hvad havde jeg ydet for at fortjene at blive fejret og få gaver på denne dag. Altså udover at have holdt mig i live.

Jeg mindes andre begivenheder i mit liv, hvor jeg er blevet hyldet og har fået fest og gaver. Som fx da jeg færdiggjorde min uddannelse. Men der var indsatsen jeg havde ydet også mere tydelig. Jeg havde knoklet for at klare mig godt igennem og følte en lettelse, da sidste eksamen var overstået og jeg havde klaret det. Det er ikke helt den samme følelse jeg sidder med hvert år til min fødselsdag. “Pyha, jeg kom igennem endnu et år, hold kæft, hvor er jeg sej at jeg stadig lever!

Det er ikke brok

Jeg synes fødselsdage er en dejlig ting. Og jeg blev rigtig glad for at folk ville sende hilsner, gaver og fejre mig. Alle synes vel et eller andet sted inderst inde at det er fedt med en hel dag, hvor de er i centrum. Så misforstå mig ikke. Det er på ingen måde brok over at andre mennesker tog sig tid til at gøre min dag ekstra god. Jeg er meget taknemmelig. Men jeg lod alligevel tankerne løbe. Hvem havde egentlig gjort en indsats for at jeg har “min dag”, og det er jo faktisk min mor.

Til trods for at jeg er født før GPS’en, så var jeg vist ikke i tvivl om, hvilken vej jeg skulle, da jeg blev født. Og muligvis gav jeg et skrig eller to, da jeg kom ud i virkeligheden. Men mon det ikke mere var lidt et kuldechok end noget i nærheden af det smertehelvede, det kan være for en mor at føde et barn. Og mon det ikke også var med noget mindre sved på panden at jeg lå og voksede i de ni måneder op til end det var for min mor, at slæbe rundt på mig i maven mens hun gjorde klar til “min store dag”. Så nej, det her er bestemt ikke brok, det er ydmyghed for min mor, som ikke kun er den virkelige grund til at jeg får gaver en gang om året, men som også har ydet en enorm indsats for at jeg er i live og har det godt. Jeg er hende evig taknemmelig for alt, hvad hun har gjort for mig ❤2 thoughts on “Fødselsdag

  1. Tusind tak for dine søde ord❤️ Men husk at din fødselsdag er DIN dag. Det har du fortjent for det dejlige menneske du er, og for alle de glæder du giver mig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *