Vi bliver bedre og bedre til at forstå psykologisk adfærd. De her små ting, som vi gør ubevidst. Men når vi nu efterhånden forstår så godt, giver de så ved med at være ubevidste? Man behøver på ingen måde at studerer psykologi på universitetet for at blive klogere på vores psykologiske adfærd. Der finder enormt mange artikler om det på nettet og der findes youtube kanaler om dette emne.

Ubevidste psykologisk adfærd

Jeg så forleden en video på youtube om netop dette med vores ubevidste psykologiske adfærd og hvordan man kan bruge det til egen fordel. Videoen fortalte blandt andet om, at hvis man lægger et møde på et ulige tidspunkt (fx kl. 09.23), så er der større chance for, at deltagerne kommer til tiden. Den slags er forholdvis nemt at bruge i praksis, uden at “narre” andre.

Men en anden psykologisk adfærd, der blev afsløret, fik mig til at tænke. Videoen fortæller at i en gruppe, vil man kigge på den man bedst kan lide, når der bliver grint. Begrundelsen var noget med man søger anderkendelse fra den person man kan lide. Man vil også sikre personen kan lide det samme som en selv. Tippet gik på at holde øje med hvem der kiggede på hvem næste gang man sagde en joke i venneflokken.

Når det ubevidste bliver bevidst

Her går det lidt galt for mig. For jeg vil jo (hvis jeg benytter tippet) kigge anderledes rundt end hvis jeg ikke havde set denne video. Lad os sige at næste gang jeg sidder sammen med 5-6 venner, så har 2-3 af os set denne video på youtube (uden at vi snakker om det). En fantastisk joke bliver fremsagt og jeg kigger rundt for at se, hvem der ser på hvem. Så langt så godt. Bortset fra at to andre i gruppen gør det samme og vi kigger derfor ikke ubevidst på den vi bedst kan lide.

Jeg synes det her med psykologisk adfærd er meget spændende. Jeg er bare i tvivl om det kan blive ved med at være ubevidst, når alle ved det…Der var flere brugbare tips i videoen, du kan se den herunder hvis du har lyst. Bare tænk over om det ubevidste stadig er ubevidst, hvis man er bevidst om det 😉

Tilbage til oversigten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *