På Plaza de Espana i Madrid er der opstillet 2 store statuer. Den ene forstiller Don Quijote og den anden forstiller Sancho Panza, som er Don Quijotes tro våbendrager.

DEN SINDRIGE RIDDER DON QUIXOTE DE LA MANCHA

Det er en roman skrevet af den spanske forfatter Miguel de Cervantes. Romanen handler om, hvordan Don Quijote drager ud i verden for at leve som ridder. Men manden er mildeste talt tosset, og alle hans forsøg på ridderlighed ender galt. Sancho følger ham tro, fordi han er blevet lovet en god betaling. Og han skal tjene penge for at forsørge sin kone og børn.

Bogen er blevet en klassiker, der faktisk er i 2 bind. Efter udgivelsen af første bind mente mange, at historien om den skøre ridder ikke var færdig. Men da der ikke kom mere fra Cervantes, endte en anden forfatter med at skrive videre på fortællingen. Det fik så Cervantes til at skrive bind 2. Her hænger han flere gange den anden forfatters fortælling om Don Quijote og Sancho ud som løgn og latin. Første del om Don Quijote kom i år 1605 og anden del fra Cervantes kom i år 1615.

BESØG CERVANTES HUS I MADRID

På Calle de Cervantes 2 i Madrid kan man besøge det hus, som forfatteren boede i frem til sin død i år 1616. Flere af de guidede ture til fods i Madrid lægger vejen forbi huset, mens guiden kommer med spændende beretninger fra forfatterens virkelige liv. Han blev blandt andet taget til fange af pirater og måtte leve som slave hos maurerne i Algeriet i 5 år.

Går man selv forbi Calle de Cervantes 2, så er det nærliggende at følge vejen videre til Museo del Prado og til Parque del Buen Retiro. Begge er bestemt et besøg værd.

Fortællingen om Don Quijote har inspireret mange malere, som fx Picasso og Dali.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *