JULEN VARER LIGE TIL LOS REYES MAGOS

Los Reyes Magos er helligtrekongersdag i Spanien, og det er noget de gør meget ud af. I Danmark synger vi at julen varer lige til påske. I Spanien varer julen officielt til den 6. januar, som er helligtrekongersdag. Aftenen inden fejrer de det med optog igennem byen. Der er musik og vogne i forskellige udsmykninger. Der bliver kastet slik ud til alle børnene. Paraden bliver kaldt Cabalgata de Reyes og bliver ført igennem centrum af byen af 3 lokale politikkere, der er klædt ud som de tre vise mænd.

SLIK TIL RESTEN AF ÅRET

Første gang jeg oplevede det var i Torremolinos. Vi var kommet i god tid, og jeg så hvordan børnene havde medbragt kæmpe poser til at samle slik i. Jeg tænkte for mig selv, at det da lige var optimistisk nok at tro de kunne fylde flere bæreposer med slik. Der tog jeg grueligt fejl! Faktisk så jeg børn, der efter et organiseret samarbejde havde flydt en kæmpe papkasse med slik. De havde jo samlet slik nok til resten af året.

Optoget bestod af over 20 vogne, der alle var pyntet som forskellige børnefigurer. Skipper Skræk, Svampe Bob, heltene fra Toy Story og smølferne var bare nogle af dem, der var med. På alle vognene sad der børn og kastede slik ud. Håndfulde af karameller og bolsjer regnede konstant ned over os tilskuer.

Cabalgate de Reyes kan opleves i de fleste spanske byen, og det er bestemt en oplevelse værd, hvis man er i Spanien på det tidspunkt. Uanset om man har børn med eller ej.

Dagen efter bliver alt julepynt taget ned og julen er slut.

Video fra optoget i Torremolinos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *