Nerja er en lille ferieby helt ud til kysten i Sydspanien. Oprindeligt var det en fiskerby, men i dag lever byen mest af turisme. Byen vokser faktisk med 3 gange så mange mennesker i turistsæsonen. Selvom turisterne i den grad har fået øjnene op for Nerja, har byen bevaret meget af sin originaltiet. Den giver derfor et godt indblik i, hvordan Spanien var engang.

BALCÓN DE EUROPA

Byens højdepunkt er en gangsti dækket af palmer, der stikker ud i havet. Det er et fantastisk udsigtspunkt. Man kan se ind over byen med bjergene i baggrunden, følge kystlinien så langt øjet rækker eller blot hvile blikket på havet. For dem som vil se nærmere i de forskellige retninger, er der opstillet udsigtskikkertere.

Mango frugten er en specialitet på denne egn, så synd ikke dig selv for at smage på deres mango is, når du er forbi ?

CUEVA DE NERJA

Den enorme hule ligger 3 km nord for byen. Hulen blev udhulet af vand for omkring 5 millioner år siden og

Drypsstenshulerne i Nerja
Drypsstenshulerne i Nerja

engang har der boet stenalderjægere. Drypstenenes udformninger og de mange farver er et fantastisk syn.

Grotten blev opdaget i januar år 1959. Det var fem unge studerende på flagermusjagt. Efter opdagelsen af indgangen til hulen, ledte deres nysgerrighed dem længere og længere ind. De endte derfor med at komme for sent til deres undervisning. De blev dog hurtigt tilgivet af deres lærer, da de fortalte om deres fund. På Balcón de Europa står der en skulptur til hyldet for drengene.

En rundtur i hulen er cirka 2 km lang og tager omkring 45 min.

Du kan læse mere om Cueva de Nerja her

Cueva de Nerja
Cueva de Nerja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *