HVORFOR JEG ELSKER AT KOMME TIL SPANIEN

Spanien er et af mine yndlingslande, og det er der mange grunde til. Befolkningen har en imødekommenhed og en åbenhed, så jeg altid har følt mig velkommen og tryg i landet.

Der er desværre mange spaniere, som ikke taler engelsk, eller i hvert fald ikke særlig godt. Men det betyder ikke, at de ikke vil hjælpe, hvis man som turist fx ikke kan finde vej. De første par gange jeg var i Spanien, var mit spanske meget sparsomt. Jeg havde kun lige lært et par sætninger fra min rejseparlør. Men det at jeg i det mindste prøvede på spansk gjorde, at dem jeg spurgte om vej eller hjælp, gjorde enormt meget ud af, at det også lykkes at vi forstod hinanden.

Jeg kan huske engang jeg ikke kunne finde en bestemt bygning i Madrid. Så jeg stoppede en dame og spurgte “donde esta…” (hvor er) og pegede på bygningens navn i min guidebog. Hun begyndte straks at forklarer på spansk, hvordan jeg både skulle dreje til højre og venstre. Jeg fattede intet. Hendes engelsk var lige så sparsomt som mit spansk. Så i sine bestræbelse på at hjælpe, endte hun med at følge mig til døren. Og det er ikke et enestående eksempel på deres lyst og vilje til at hjælpe.

Udover dejlige mennesker synes jeg Spanien har meget at byde på. Det er altid dejligt at tage ned til et varmere vejr, når det er koldt i Danmark. Temperaturen svinger selvfølgelig, alt efter hvor i Spanien man tager hen. Jeg har i januar måned siddet i t-shirt i Torremolinos, mens der faldt sne hjemme i Danmark.

Fodbold i Spanien

Malaga stadium
Fans forlader stadium i Malaga efter hjemmekamp mod Valencia

Jeg er vild med fodbold, især den spanske fodbold. For mig at se har hvert land en særlig spillestil i deres hjemlige liga. Jeg synes den spanske stil er elegant, det er flot at se på. Men det er ikke kun spillet på banen, der tiltaler mig ved spansk fodbold. Det er lige så meget stemningen blandt tilskuerne. Der kan selvfølgelig godt blive råbt puta af dommeren. Men det er med en passion for spillet og deres hjemmehold, aldrig med voldsomhed eller agression. Om man er stor fodboldfan eller ej, synes jeg det er en stor oplevelse at se en kamp på stadium i Spanien. Jo større stadium, jo større oplevelse selvfølgelig. Suset på Bernabeu eller Camp Nou kan give alle kuldegysninger.

LIVSNYDERE

Maden, musikken og stemningen i Spanien er ikke til at tage fejl af. De forstår at nyde livet og det kan man som turist i landet ikke undgå at nyde godt af. Spanien er også rig på kultur og historie. Så næsten lige meget hvad man er til, kan man finde det i Spanien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *